Atelierwerking

Atelierwerking op de meeste zaterdagen buiten de schoolvakanties. De eerste ateliers starten om 10u, de laatste eindigen om 17u.

Voormiddag

Namiddag

Creatief atelier

Ben je graag creatief bezig of wil je nieuwe technieken uitproberen?
Tekenen, schilderen, boetseren, plakken… kortom een heleboel technieken om je creatieve talenten te ontdekken en wekelijks met een mooi resultaat naar huis te trekken. Deze activiteit wordt geleid door een vaste medewerker en ondersteund door een paar vrijwilligers en enkele wijkwerkers, zodat de deelnemers een persoonlijke ondersteuning kunnen krijgen.
Het betreft meer dan enkel knutselen: ook cultuur en speciale projecten die over verschillende zaterdagen lopen.

Ga naar boven

Kookatelier

Lekker koken o.l.v. een goed team kookbegeleiders. Wat er wordt gekookt, mag je ‘s middags tijdens de lunch opeten! Dit is inbegrepen in de prijs.

Ga naar boven

Computeratelier

2 sessies van 2 uren.

De lessen worden aangepast aan ieders niveau. De eerste stappen zetten in het gebruik van de computer: Windows, map- en bestandsbeheer, persoonlijke instellingen aanpassen, surfen op het internet. Het kan ook wat verder gaan dan dat: gebruik van het Microsoft Office-pakket, e-mailen & chatten, gebruik van sociale netwerksites etc.

Tot slot hebben wij een speciaal aanbod dat hoofdzakelijk gericht is naar personen met hoogfunctionerend autisme: software programmeren. Sommigen van hen blijken dit immers boeiend te vinden, wegens het aspect van logica, structuur en voorspelbaarheid. De lessen worden gegeven door een medewerker met het bachelordiploma “Toegepaste Informatica”. Soms helpt een extra vrijwilliger mee tijdens drukke sessies.

Ga naar boven

Mindfulness

Mindfulness gebeurt in kleine groepjes van 2 à 3 personen of individueel. Het betekent: bewust aandacht geven aan gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, … Door gerichte oefeningen leer je beter omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, …
Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!!

Ga naar boven

Muziekatelier

4 sessies van een half uur.

Hou je van muziek, wil je zelf muziek maken? In groep of individueel? Djembé, trommel, triangel, tamboerijn, piano… al de mogelijkheden van deze instrumenten worden uitgeprobeerd. Voorkennis is niet vereist, de nadruk ligt op het plezier bij het maken van muziek. Onder leiding van de verantwoordelijke. De lessen worden meestal individueel gegeven of in zeer kleine groepen, zodat de leerkracht veel tijd kan besteden per deelnemer.

Ga naar boven

Babbelhoek & gezelschapsspelen

Doorlopend. Toegankelijke ontmoetingsruimte waar er plaats is voor een gezellige babbel, gezelschapsspelen, … Men kan hier ook kennis maken met de activiteiten alsook met andere deelnemers. Dit werkt drempelverlagend en motiverend.

Ga naar boven

Korte uitstappen (halve dag)

1 à 2 keer per maand een korte uitstap van een halve dag. Dit komt dan in de plaats van de ateliers in de namiddag. Typische korte uitstappen: zwemmen, cinema of bowling. De bedoeling is om meer buiten te komen tijdens de atelierzaterdagen.

Ga naar boven